FAQ – VEELGESTELDE VRAGEN

In onze veelgestelde vragen database vindt u antwoorden op heel veel vragen. Wellicht staat uw vraag er ook tussen. Heeft u een vraag die niet tussen onze veelgestelde vragen staat? Of wenst u aanvullende informatie over een onderwerp? Laat het ons weten! Wij staan graag voor uw klaar. We helpen u graag met al uw vragen.

Vragen algemeen

Moet ik speciale apparatuur hebben om een ledscherm te kunnen gebruiken?
Moet ik speciale apparatuur hebben om een ledscherm te kunnen gebruiken?

Nee, een groot formaat ledscherm werkt net zo eenvoudig als het aansluiten van een computer beeldscherm of beamer. U kunt eenvoudig verschillende bronnen aansluiten zoals een computer of laptop, een dvd speler of een videomixer. U kunt gewoon gebruik maken van uw powerpoint of een youtube film of DVD afspelen.

Een ledscherm aanschaffen is voor ons bedrijf niet haalbaar, klopt dit?

QledX heeft zicht ten doel gesteld om een Groot formaat Ledscherm voor iedereen haalbaar te maken! Om dit te realiseren bieden wij verschillende afmetingen schermen in verschillende prijsklassen. Daarnaast kunt u een ledscherm bij ons ook leasen. Hierdoor wordt een ledscherm voor bijna iedereen haalbaar! Wanneer u nu contact met ons opneemt op 085 130 56 58 gaan wij direct opzoek naar een Ledscherm die bij u past!

Is een ledscherm wel scherp genoeg?

Bij de aanschaf of de huur van een ledscherm moet u er rekening mee houden wat de minimale afstand is tussen het scherm en de kijker. Als de minimale kijkafstand bijvoorbeeld 3 meter is, ziet u de losse ledjes niet. Omdat de ledschermen van groot formaat zijn kunt u deze in HD en zelfs in 4K Full HD krijgen. De QledX PRO serie werkt met een hele kleine afstand tussen de ledjes, hierdoor krijgt u met een ledscherm een haarscherp beeld.

Wat zijn de onderhoudskosten aan een ledscherm

Vanwege de hoge kwaliteit van de QledX ledschermen heeft u geen onderhoud aan een ledscherm. De leds in het scherm gaan 100.000 branduren mee. Dat is bij 8 uur gebruik op een dag een levensduur van meer dan 30 jaar! Op onze QledX PRO schermen geven wij u 7 jaar garantie. Daarmee kunt u zorgeloos gebruik maken van uw groot formaat ledscherm.

Vragen over huur ledscherm

Is een groot ledscherm huren duur?

Het huren van een groot formaat ledscherm voor uw evenement kan vanaf 500 Euro (ex. BTW). Het kan u echter meer opleveren dan u denkt. Heeft u al gedacht aan de mogelijkheden die een groot ledscherm u bieden? U kunt uw sponsoren de mogelijkheid bieden om met hun bedrijfslogo of bedrijfsvideo op het scherm getoond te worden. Voor veel sponsoren is zichtbaarheid tijdens een evenement van groot belang. Een groot ledscherm trekt de aandacht van letterlijk iedere bezoeker!  In veel gevallen kunnen de kosten van het huren van een scherm voor een groot gedeelte gedekt worden met de extra inkomsten van sponsoren. 

Is het huren van een beamer niet goedkoper dan een groot ledscherm?

Meestal is dit niet het geval. Als u een beamer in een verlichte ruimte wil gebruiken dan heeft u een sterke beamer (minimaal 7000 Ansi Lumen) nodig om een helder en duidelijk bewegend beeld te krijgen. Daarnaast heeft u ook nog een projectiescherm nodig. Als u dan de kosten met elkaar vergelijkt is een beamer niet veel goedkoper dan een groot ledscherm. Het ledscherm heeft wel een aantal extra voordelen. U kunt deze eenvoudig buiten of binnen gebruiken en er kan niemand door de projectie heen lopen bij een ledscherm.

Als u twijfelt over de geschiktheid van een groot formaat ledscherm voor uw toepassing, neem dan even contact met ons op. Wij geven u een eerlijk advies over wat u het beste kunt gebruiken binnen uw budget.

Welke stroomvoorziening moet ik treffen voor een ledscherm?

De meeste ledschermen kunnen eenvoudig worden aangesloten op een normaal stopcontact.U heeft dus geen krachtstroomaansluiting nodig om gebruik te kunnen maken van onze ledschermen. In het geval het om een groter scherm gaat vragen we alleen om een extra stopcontact op een andere groep. Wij beschikken over de nodige verlengkabels. U hoeft dus alleen een stopcontact beschikbaar te stellen die u op dat moment nergens anders voor gebruikt.

Een ledscherm is voor ons evenement niet nodig.

Dit is een veelgehoorde stelling. In de praktijk blijkt dat een groot formaat ledscherm in vrijwel alle gevallen een grote toegevoegde waarde heeft op een evenement. Van onze klanten horen we vaak wat de meerwaarde van een gehuurd ledscherm is; “Onze bezoekers voelden zich meer betrokken bij het evenement omdat ze op het grote scherm goed konden zien wat er op het podium gebeurde.” Ook voor sponsoren heeft een groot ledscherm een grote toegevoegde waarde. Een sponsor wil graag zichtbaar zijn op een evenement. Dat is uitstekend te realiseren met een groot formaat ledscherm.

Is een beamer scherper dan een ledscherm?

Nee dit hoeft niet zo te zijn. Ook een ledscherm kan in Ultra Full HD (4K) worden uitgevoerd. Afhankelijk van de grootte kan een ledscherm zelfs scherper zijn dan een beamer. De lichtopbrengst van een Ledscherm is meestal zelfs veel hoger dan van een beamer. Hierdoor komen de kleuren en het contrast veel beter tot zijn recht. 

Kan een ledscherm buiten in de regen staan?

Ja. De QledX ledschermen zijn speciaal gemaakt zodat ze zowel buiten als binnen gebruikt kunnen worden. Een ledscherm is volledig waterdicht zodat deze bestand is tegen regen, hagel en sneeuw.

Moet je verstand van ledschermen hebben om een te kunnen huren?

Nee. Iedereen kan een ledscherm huren. QledX sluit het scherm voor u aan en u krijgt een duidelijke uitleg over de werking van het ledscherm. Daarnaast hebben wij een 24-uurs storing en service nummer waarop u ons altijd kunt bereiken bij vragen over de bediening van een ledscherm. Onze missie is ook niet voor niets; Een groot formaat ledscherm moet voor iedereen haalbaar zijn.

Vragen over koop ledscherm

Gebruikt een ledscherm te veel stroom?

Ledtechnologie is een moderne techniek waarbij vrijwel alle stroom wordt omgezet in licht. Daarom kunnen de meeste ledschermen gewoon op een normaal stopcontact worden aangesloten. Daarnaast kunt u zelf de lichtintensiteit van het scherm instellen. ’s Nachts worden de schermen meestal ingesteld op slechts 15 procent van de lichtsterkte capaciteit. Een indoor scherm van bijvoorbeeld 4 vierkante meter kost per dag slechts 1,5 euro aan stroom.

Is de bediening of het gebruik van een ledscherm ingewikkeld?

Het gebruik van een ledscherm is net zo eenvoudig als het gebruik van een computer monitor. U kunt zelfs op afstand het beeld van het ledscherm instellen. Of u nu een video of een powerpoint presentatie af wil spelen. Het is eenvoudig te realiseren.

Ik heb geen tijd om content te maken voor een ledscherm

U heeft het al druk genoeg. Dat begrijpen wij. Er zijn voldoende gespecialiseerde bedrijven die voor een aantrekkelijke prijs goede content voor u kunnen maken voor op uw ledscherm.QledX heeft een goede relatie met partners in content en narrowcasting. Wij kunnen u hiermee helpen en adviseren. Zo kunt u zich bezighouden met de zaken die uw aandacht nodig hebben en kunt u tevens van de voordelen van een mooi groot formaat ledscherm genieten.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een ledscherm?

Een vergunning voor een ledscherm is niet altijd nodig. Voor een evenement valt dit onder de evenementvergunning. Een mobiel ledscherm (op aanhanger of pickup truck) mag u drie dagen op één plek laten staan. Voor een ledscherm binnen en in de etalage is geen vergunning nodig.  Voor een permanent ledscherm buiten aan het pand of op eigen terrein is wel een vergunning nodig.
Een omgevingsvergunning kunt u aanvragen bij uw gemeente. Wij willen u hierbij helpen.

Een ledscherm is niets voor ons, we bereiken er te weinig mensen mee.

Een groot formaat ledscherm is van toegevoegde waarde voor elk bedrijf. Denkt u in eerste instantie aan uw potentiele klanten. Door een groot formaat ledscherm maakt u direct een professionele indruk. Hierdoor vergroot u als bedrijf uw betrouwbaarheid en uitstraling. U heeft immers al voordat de klant door de deur stapt een onuitwisbaar goede indruk gegeven.  Een klant zal sneller geneigd zijn zaken met u te doen.

Kan ik een ledscherm ook leasen?

Zeker. Als u niet direct over voldoende liquiditeit beschikt of u wilt uw financiele reserve niet direct aanspreken, dan kunt u nu toch al direct over een ledscherm beschikken. Voor een klein bedrag per maand. QledX biedt Financial lease; 12  tot 60 maanden een klein bedrag . Het ledscherm is vanaf de eerste dag uw eigendom. QledX operational lease gaat een stapje verder: Deze mogelijkheid ontzorgt u volledig. Een relatief klein vast maandelijks bedrag voor gebruik, onderhoud, reparaties en service.
Na afloop van de levensduur wordt het scherm vervangen voor een nieuw ledscherm.

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Stel hem aan Q. Wij beantwoorden uw vraag graag!
Contact